Dag 30 - Till Lovina

Tidigt uppe för att packa. Med tunga steg går vi ned till hotellets restaurang för att äta frukost. Har haft en otroligt bra vecka på b-hotel och spa i Kuta Beach. Rekommenderar hotellet varmt. Klockan är 07:00 när Ketut hämtar upp oss i hotell-entrén. Påbörjar vår resa upp till Lovina, vilken ligger på andra sidan landet. Fast klockan är så tidigt är det redan kö på gatorna.
Det vanligaste transportmedlet på Bali är en vespa. Är dessutom inte ovanligt att familjer åker 3-4 personer på varje fordon. Oftast har bara föraren hjälm på huvudet. Allting transporteras på vesporna. Ved, ägg, grönsaker, wellpapp, gasol, mm. En dag såg vi ett barn som låg på en vespa mellan sin mor och far. Vi trodde att barnet sov, men det visade sig att barnet ammades nöjt mitt under transporten. Förhållandevis många vuxna röker och i alla offentliga lokaler står det en askkopp på bordet. Får mig att tänka på Sverige under 70-talet.
 
Ketut frågar om vi vill ha kaffe och vi svara ja, med förväntan om en slät kopp kaffe på någon ”vägkrog”. Istället stannar han på en kaffeplantage/kryddträdgård. Guidas runt i visningsträdgården av en ung påläst kvinna. Får smaka Arabica-kaffe och kaffe som kommer från Posom-djurets avföring. Posom äter kaffebär vilket passerar genom hela djurets matsmältningsapparat. Bajset rostas och mals ned till ett dyrt kaffepulver. 
Vi fick även prova The av alla möjliga slag. Samtliga hade goda effekter på delar av kroppen. Överraskande trevlig förmiddag.
 
Besöker ännu ett tempel efter vägen. Vandrar sedan ned till ett vattenfall där vägen dit är intressantare än målet. Hamnar efter cirka fem timmar på Padang Hotel, Lovina Beach. Erkänner att vi har bott bättre. Ketut åker tillbaka till Kuta men lovar att hämta upp oss igen om en vecka. 
På natten åskar och blixtrar det. Kommer samtidigt inte en droppe regn i Lovina.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0