Hur fungerar Faluns integration av nyanlända medborgare?

Vad fungerar bra? Vad kan göras bättre? Delge Falupartiets representanter dina tankar!

Självklart så får du ta upp det ämne du vill med oss.

Möt oss på Demokraticentrum/Biblioteket

Måndag – Onsdag den 2 -4 maj  kl  16:00-19:00.

Pratar du Arabiska, Persiska och Engelska så finns Falupartiets representanter där enligt följande:

 

Måndag den 2/5 kl. 16:00 - 17:30  = Svenska och Engelska

Måndag den 2/5 kl. 17:30  - 19:00 = Arabiska, Svenska och Engelska

Tisdag den 3/5 kl. 16:00 - 17:30 = Svenska och Engelska

Tisdag den 3/5 kl. 17:30 -  19:00 = Arabiska, Svenska och Engelska

Onsdag den 4/5 kl 16:00 – 17:30 = Svenska och Engelska

Onsdag den 4/5 kl. 17:30 – 19:00 = Persiska, Svenska och Engelska

 

Välkomna! Falupartiet


En människa som hamnar i utanförskap kostar samhället miljontals kronor.

För den enskilda individen handlar det om rätten till ett värdigt liv.
Det är två mycket bra anledningar till varför Falupartiet väljer att prioritera kommunens barn och unga.
 
https://www.youtube.com/watch?v=BwEnyoVMAOQ&feature=youtu.be
 
http://www.dt.se/dalarna/falun/falupartiets-maria-gehlin-ar-en-av-veteranerna-inom-falupolitiken
 
http://www.dt.se/dalarna/falun/nytt-hopp-for-teknikverkstaden-i-falun-en-konsekvensanalys-ska-goras
 
http://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/falupartiet-overklagar-nedlaggningarna-av-fritidsgardarna-och-biblioteken-det-ar-en-korkad-besparing
 
http://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/fap-vill-infora-faltsekreterare
 
 

Ta av dig bikinin Jonny Gahnshag (S)!

Dalarnas tidningar (DT) har publicerat en mycket balanserad artikel om mig och Falupartiet. Men tydligen var det så sant att socialdemokraternas "starke man JG efter ett moget övervägande" känner att han måste försvara sig med noga utvalda exempel och lösryckt statistik på sin facebooksida. Till saken hör att JG aktivt valt att inte bli min vän på facebook med motiveringen "jag vill inte blanda in politik i mitt privatliv". Jag kan alltså vare sig svara honom eller säga emot (är väl enklast så :-). Så här skriver Jonny:

 

citat  "Maria Gehlin och Falupartiet ledde Faluns skolnämnd under (M)-styret 2006-2010. I DT säger hon: "På fyra år sparades närmare 100 miljoner kronor in inom skolans område." och lite senare "Grundskolan saknar i dag 20-30 miljoner kronor jämfört med andra kommuner." Är det fler än Maria som inte ser sambandet mellan de två konstaterandena?"  slut citat.

 

Jonny lägger alltså skulden på mig och Falupartiet för att Falu kommuns grundskolor idag saknar 20-30 mkr jämfört med andra svenska kommuner. Falupartiet ledde under 2006-2010 mycket riktigt arbetet med besparingar som var befogade inom förskolan och grundskolan. Detta utifrån ett då för högt kostnadsläge. Motsvarande arbete behöver genomföras av handlingskraftiga politiker även på kommunens övriga verksamheter (60%). Men hur möter majoriteten (S, C och MP) det? Jo, genom att ekonomiskt årligen öka samtliga verksamheters ramar med 0,5-1,5% fast man vet att kostnadsläget ökar med 3-4%/år. Krävs inte mycket mattematik för att räkna ut vad det innebär i årliga besparingar för Faluns skolor som omsätter 1,1 miljard kronor (det är fult att luras).

 

Jonny hänvisar i samma inlägg till artikeln och statistik där antalet barn/barngrupp inom förskolan har minskat. MEN den uppmärksamme kan notera att staplarna tar slut år 2013 :-O (det är fult att luras). Dessutom inte ett ord om hur det ser med elevernas måluppfyllelse, resurser per/elev, klassstorlekar, osv.

 

Så till Jonny Gahnshag (S) och övriga majoriteten. Jag hävdar bestämt att Faluns barn idag har de sämsta förutsättningar man haft på 20 år! Det är ni som sitter i majoritet och har fattat besluten de senaste 6 åren. Gör om, gör rätt! Till att börja med kan ni återställa 25 miljoner kronor till grundskolan och minska barngrupperna i förskolan som alla partier lovade vid valet 2010!

 

http://www.dt.se/dalarna/falun/falupartiets-maria-gehlin-ar-en-av-veteranerna-inom-falupolitiken

 

 
 

RSS 2.0