Dag 29 - Uluwatu och Padang-Padang

Blir upplockade utanför hotellet klockan 07:00 av Ketut. När vi lämnar hotellet är det som vanligt mycket trafik, trots att det är tidigt på morgonen. Hotellvakten sätter visselpipan i munnen, går ut mitt vägen och stoppar trafiken så att vi kan köra ut från hotellet. Dagen skulle visa sig innehålla en helndel aktiviteter. Men ju dyrare aktiviteterna blev desto sämre blev även innehållet.
 
Åker söderut till Balis sydligaste spets. Klockan är 08:30 då vi går ner på Padang-Padang Beach. Badstranden påminner om en lagun. Framför oss ligger en vit sandstrand och grönt vatten inramat av en hög klippvägg. Vägen ned till stranden går genom en klippskreva. Små apor följer nyfiket efter oss. Stranden är helt obefolkad förutom en handfull personer som verkar bo i strandens enda hus och nu förbereder sin morgonbön och för att ta emot badgäster under dagens strandbesök. Besöket kostar 10 000 IRP per person (6 kronor). Det lilla paradiset var helt klart värd den investeringen.
Fortsätter till Uluwatu Tempel. Underbar utsikt över havet, men jämfört med templen i Mauritius känns besöket lite överskattat. Överallt sitter apor och tittar nyfiket på alla turister. Aporna anses heliga inom Hinduismen. Är lite större än de vi såg tidigare idag. I högtalarna kommer ett återkommande meddelande om deras fingerfärdighet. Är bäst att ta av sig glasögonen och hålla i mobilerna. En av turisterna ställer ned väskan för att fotografera då en apa påpassligt försöker öppna hennes väska. Både kvinnor och män måste bära sarong inne i templet. Besöket kostar 30 000 IRP (18 kronor).
 
Svänger in på en indisk restaurang. Jag och snyggingen serveras en mycket god Satay (kycklingspett) med jordnötssås och chilisås. Ketut tar en NasiGoreng. Efter lunchen går jag på restaurangens toalett då en höna kommer springandes ut från baksidan av köket. Hon har bestämt sig för ett sandbad (eller är rädd för att bli nästa Satay 😊).
Åker vidare till Turtle-island vilket lät väldigt trevligt men visade sig vara resans flopp. Kostade  270 kronor per person. En glasbottenbåt tar oss 20 minuter ut till en udde där djurparken finns. Är bara jag, snyggingen och chauffören ombord. Under cirka två minuter på havet får vi mata fiskarna med bröd. Vi två vuxna människor på 50 + som för två veckor sedan låg ute och snorklade på Australiens stora barriärrev.
Väl i djurparken visar guiden stolt upp sköldpador, en apa, en pytonorm, en leguan, ugglor, Tukanfågel, flygande hund, mm. Djuren sitter i små burar eller fastkedjade på en stolpe. Alla djur ser ledsna ut. Hela tiden blir vi informerade om att alla pengar går till djuren. Vi struntade faktiskt   högaktningsfullt i dricksen, trots att vi blev påminda. Känner mig tacksam för svensk lagstiftning som bötfäller dålig djurhållning. 
 
Ketut kör oss tillbaka till hotellet igen. Väl på plats möter vi den unga kille som tog in våra väskor första kvällen vi kom till Bali. Vi hade ingen växel den kvällen och därför kunde vi inte ge honom någon dricks. Nu ger vi honom 50 000 IRP (30 kronor) vilket gör honom jätteglad. Skiner som en sol. Tänker på svenska ungdomars förutsättningar och att livet inte är rättvist.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0