Dag 26 - Kuta Beach, en sopstation

Hotellets ”shuttlebuss” tar oss till Kuta Beach. Det första intrycket när vi närmade oss stranden, var en fantastisk havsvy som uppenbarade sig. Passerar portarna och ser en  statlig turistbyrå. Bestämmer oss för att gå dit i jakten på en karta över lokalområdet och Bali. Blir omsprungen av en man med cigarett och kaffe i händerna. Han beter sig lite snäsigt innan han förstår att vi är presumtiva kunder. Han frågar artigt hur han kan hjälpa oss och vi svarar att det enda vi önskar är att få tillgång till en karta. Han tar fram en stor inplastad karta som han brer ut över bordet. Ber oss slå sig ned på stolarna. Sen poängterar han mycket trevligt att det här är en statlig seriös turistbyrå som inte har några vinstintressen. Mannen ger oss ett förslag på endagstur till Lovina där vi kan avsluta dagen med att njuta sv solnedgången. Vi svarar att vi redan  bokat hotell där under en vecka (ridå!). Han forsätter då att presentera andra välpacketerade turer ända tills han förstår att vårt hotell redan delgett oss flera alternativ och kör oss gratis ned till stranden och shoppingcentret (totalt mörker!). Den ”statligt arbetande mannen på turistbyrån” ger oss den välanvända inplastade kartan i handen och vi ”två nöjda gringos” ger sig ut på stranden.
 
Nere vid stranden visade det sig att hela Kuta Beach var en jättelik sophög där all tänkbar skit täckte strandremsan och flöt runt i vattnet. Plastflaskor, badskor, tandkrämstuber, gamla bräder och använda sprutor. Tragiskt! Mitt ibland skiten fanns små offerplatser med korgar, blommor och rökelse till gudarna.
Känner oss som den sista generationen, vilka levt under en tid utan självklart överflöd. Blir ledsen i ögat!
Äter lunch (vegetariskt = gott) hos Jamie Italian (”Den nakna kocken”).
 
På kvällen gick vi några kvarter från vårt hotell till en annan restaurang. Glada byggarbetare vinkade glatt till oss under sitt ”övertidsarbete”.
Hamnade på en kinesisk restaurang. Snyggingen beställde in groda som var slut för dagen (pust).
Blev färskfångad fisk istället (med betoning på färsk). Kyparen tog en håv och fångade bokstavligen upp den levande fisken ur akvariet. Blev fisk, ris och sötsur sås den kvällen. Själv hade jag beställt en smaklös kyckling så snyggingen fick dela med sig av sin fisk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0