Dag 24 - Seminyak Beach

Tidig frukost som motsvarar svensk frukost, förrätt, huvudrätt och efterrätt på samma gång. Har aldrig serverats motsvarande frukost förut. Tar hotellets fria shuttlebus till stranden i Seminyak. Hotellets chaufför uppmanar oss att ta en taxi från ett etablerat taxiföretag ( Blue Bird) när vi åker tillbaka. Dessutom uppmanas vi att inte betala mer än 50 000 IRP (30 kronor). 
Stranden är med tanke på storleken relativt obefolkad. Det flaggas röd flagg. Några enstaka surfare håller sig ändå ute i vågorna. Vi får flera erbjudanden om surfkurser och souvenirer. Självklart är priset prutat och klart enbart för oss. Vid strankanten blandas snäckor med koraller och skräp. Flanerar efter affärsgatan. Vid var och varannan butik finns ”fynd” som du även hittar i nästa butik. När vi väl går in i en butik kommer det genast fram 1-2 personal. Känner mig som en sockerbit omsvärmad av flugor. Tacksam för att vi lämnat pass och kontokort i hotellets säkerhetsskåp och att vi alltid fördelar kontanter i våra två ryggsäckar. 
 
Äter en god minestronesoppa (utan pasta?) till lunch. Efter många timmar tar vi en taxi (Blue bird) tillbaka till hotellet. Sitter fast i långa bilköer trots att det är lördag. ”Fattiga barn” trycker sin näsa mot bilrutan när vi stannar vid rödljusen. Visar att de är hungriga. Ser knappt några cyklister eller gångare på de smala trottoarerna. Får betala 70 000 IRP (42 kronor) för taxifärden.
På kvällen pratar jag med barnen via messenger. Minsta sonen kommer snart hem från Japan men stannar bara i Sverige i en månad. Planerar sen att flytta till Schweiz.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0