Dag 4 - Puerto Ayora

Efter en natt i ett mycket schysst B&B serverades vi frukost pa gardens uteplats. Bla fick vi en frasch fruktsallad med melon, banan och ananas. Frukten ar pa nagot vis mycket sotare och godare har.
Efter att vi checkat ut planerar vi for att hamta ut lite mera dollar och sedan styra kosan mot Isla Isabel. Pa Isla Isabel finns inga bankomater och det ar mycket svart att betala med kort. mojligen gar det pa nagot enstaka hotell. Dar ar det kontanter som galler. Val vid bankomaten forstod vi att den inte accepterade vara kort. Tog en svang in pa den narliggander banken som aven dom konstaterar att "var bank inte accepterade nagra uttag" (?).
Vad skulle vi gora nu da? Inga ryggsackar och kort om kontanter.. Det vi hade var kladerna pa kroppen, ett varsitt pass, vardelosa plastkort, bokat boende pa en annan o och en flygbiljett som gick tillbaka till fastlandet om 13 dagar. Strommen pa telefonerna borjade ta slut och vara stromomvandlare/adapter lag i huvudbabaget.
 
Lunchen bestod av vatten och brod (naja en lite ol oxa) med efterfoljande toalett besok pa en offentlig inrattning. Toaletten bemannades av en kvinna som bad om 10 cent (ungefar 65 ore). For det fick man tillgang till en toalett och 8 papperark till stadningen. Money talks!
Kandes anda ganska tryggt att "min kusin fran landet" (Leksand) befann sig i Eucador och forhoppningsvis var beredd att komma over och losa ut oss for nagra dollar
 
 
Aterigen ingen som kunde prata med oss. Med erfarenhet fran tidigare resor sa har vi tagit med oss en liten anteckningsbok fran Sverige. I den har vi tecknat ner nodvandiga telefonnummer, kopia pa passen, forskaringsnummer osv. Efter tre telefonsamtal med Swedbank (reklam, reklam, reklam), lite pippi-power och tre timmar senare hade vi lost problemet. Detta genom att en storre matvaruaffar (Supermarket) accepterade vara kort. Men raddningen blev kreditkortet som banken faktiskt accepterade efter minituosa kontroller.
En batfard (speedboat for 16 personer) tog oss under 3 timmar over Pacific Ocean till vart forsta etappmal Isla Isabel - "Det forlorade paradiset".
 
Dagens tips:
Varje resenar bor ha ett bankomatkort, ett kreditkort och kontanter med sig pa resan.
Se till att ha ett dygnet runt telefon nummer till din trevliga bank hemma i Sverige. Tack Swedbank!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0