Dag 7 - Onsdag den 7 februari

Vaknar som vanligt med tuppen. Planerar att ta oss vidare med buss till Napier. Klockan 06:00 beger sig bror och snyggingen till stationen för att köpa bussbiljetter. Biljettförsäljaren har väldigt svårt för stavningen på brors namn. Söderström blir till slut Soeder Strom, trots att han ansträngt sig till sitt yttersta.
Under sex timmar tar dubbeldäckaren med oss på slingriga smala vägar I en kuperad terräng. Fortfarande helt enastående natur. Men om man ska klaga på något så känns infrastrukturen inte helt cykelvänlig.
Framme vid dagens etappmål måste jag genast revidera tidigare inlägg. Tapier är vackrare än Wellington. Milslånga stränder följer Hawkes Bay. Visserligen ska man helst inte bada här pga starka underströmmar, men ändå. Insprängt i bukten ligger den lilla färgstarka staden med sin speciella prägel. Art deco är en arkitektur och formgivningsstil från tiden mellan 1920 och början av 2:a världskriget. Den kännetecknas av rika färger och betonar geometriska former som kvadrater, trianglar och solstrålemotiv.
Art deco var vid sin tillkomst en reaktion mot industriell massproduktion. För mig är det även en påminnelse om förra årets resa till Key West i Florida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0