Dag 4 - Tramping

Blir upphämtad vid hotell Corinder av Kevin på ”Bush and Beach”. Stannar till vid en annan del av centrala Auckland där två unga brasilianskor gör oss sällskap. Åker vidare med minibussen på smala slingriga vägar ut till den subtropiska regnskogen. Innan vi påbörjar vår ”tramping” måste samtliga skor noga desificeras. Visst har Nya Zeeland mycket växtarter från andra delar världen, men i det här fallet är man väldigt försiktig med att ”växtriket inte ska hamna på fel ställe”. 
Naturen påminner om Amazonas djungel, om än lite mer tillrättalagt. Här och där står fällor strategiskt utplacerade för att fånga råttor och vesslor. Djurarter som ”importerats  av mänskligheten” och nu hotar det naturliga beståndet. Vår guide Kevin berättar att det inte finns några ormar i landet. Det finns spindlar, men ingen spindel som är farlig. Under hela turen hör vi sekadorna spela högt genom att gnida bakbenen mot varandra. Varje moment avslutas med ett klick-klick. 
Färden fortsätter mot ett enkelt café vid Pihas där vi serveras en enkel men god lunch. Vandringen fortsätter efter Aucklands västkust. På stranden rör sig erfarna surfare vilka väntar på den perfekta surfvågen. Havet inbjuder inte till något familjebad, men bror vågar sig ändå på ett dopp. Avslutar ”trampingen” vid ett vattenfall. Njuter hela dagen av en enastående natur. Känns plötsligt så självklart att just Nya Zeeland blivit inspelningsmiljön för många filmer. 
När vi väl sitter i minibussen på väg hem till hotellet igen, kommer regnet. På nyheterna berättar man att igår hade två människor i landet fått sätta till livet. Detta då de blivit överraskade av en plötslig regnflod.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0