Dag 5 - Mot Wellington

Klockan är 07:00 då vi tar en taxi till den närbelägna tågstationen. Beslutet hade mognat fram under gårdagskvällen då vi irrat omkring under tre timmar i jakten på en ”tågstation under ombyggnad”. Vi anade att vi hittat stationen, men kunde inte finna någon entré. När taxichauffören når målet efter en kort bilfärd förstår vi varför. Tågstationen rymdes de facto i en container och skyltat var det inte.
Tåget (vilket inte kan beskyllas vara ett snabbtåg) har en avgång till Wellington varannan dag. Under tio timmar går tågfräden genom fortsatt sagolik natur. Överallt ser vi kuperade välbetade hagar med får och nötdjur. Får bekräftat att ett flertal invånare i Nya Zeeland livnär sig som farmare.
Under de dagar vi varit på resande fot har internetuppkopplingen varit bristfällig. Kvällen använder vi därför till kontakt med våra nära och kära. Guddottern tycker det är kallt i huset och vill höja värmen. Är minus  22 grader ute samtidigt som det är plus 22 grader där vi är. Yngsta sonen berättar att han snart flyttar hem från Japan. I love internet 💕

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0