Dag 23 - Bror åker hemhem och vi åker till Bali

Vaknar som vanligt mitt i natten. Dygnsrytmen är lite si och så efter alla omställningar. ”Pratar” med lillebror på messenger. Han och ett av mina gudbarn är på väg till Brisbain för att träffa kusin Martina som har bott i Australien under 1,5 år. Nu befinner sig alltså mammas tre barn på samma del av världen (och det är inte hemma i Sverige). Konstaterar med lite vemod att tvillingbrors äventyr är över för den här gången. Idag åker han hemhem. Jag och snyggingen åker vidare till Bali. Känner mig som jag deltar i Robinson. Någon måste tydligen lämna ön. Under mer än tre veckor har vi umgåtts dygnet runt, vilket inte har varit något bekymmer. Tvillingbror åker hem och tar hand om sina barn och vår mor. Mamma behöver säkert storhandla. Känner oss priviligerad. Tack Australien!
På Sydneys flygplats när vi sitter i en bar blir vi tilltalade på svenska (ljuvligt). Får återigen kontakt med en av dessa trevliga svenska ungdomar som provar sina vingar genom turistvisum. 
 
Efter 6,5 timmars effektiv flygtid anländer vi till Denpasars flygplats. Får vänta länge vid baggageutlämningen innan våra ryggsäckar äntligen anländer som specialbaggage tillsammans med en massa surfingbrädor. 
Går mot utgången för att beställa taxi då det plötsligt kryllar av presumtiva taxi-chaufförer. Alla gapar och skriker i munnen på varandra. Utger sig för att vara vår räddning. Visa v erfarenhet går vi fram till den ”formella taxistationen”. När vi går genom taxihallen tillsammans med vår taxichaufför så öppnar sig himlen. Regnet bara öser ner. Transporteras från Denpasar flygplats till Kuta Beach. Ser bilar och vespor överallt. Många vespaförare kör barfota i regnet. Passerar gata efter gata med stora potthål och vattensamlingar. Funderar på vad vi gett oss in på (i tre veckor). 
Ända tills vi anländer till hotellet. Spärrad ingång som kontrollerar alla bilar. Gör entré i en reception med marmorgolv och rökelse. Får alkoholfri drink i handen.
- Welcome mrs and mr Gelin. Vi och packningen eskorterad till rummet av en ung man. Middag med Infonesisk Satay och levande musik. Blir behandlade som kungar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0