Dag 19 - Det stora barriärrevet

Blir upplockade på hotellet klockan 07:20. Åker ned till hamnen där vi kliver ombord på Tusa 6. Meteorologerna har lovat strålande sol och ett vindstilla hav. Helt optimal dag för att snorkla och dyka.
Det stora barriärrevet i norra Australien är världens största korallrev. Det mäter 348 000 kvadratkilometer, vilket motsvara 70 miljoner fotbollsplaner. Korallrevet är lika stort som hela Japan. Revet är boplatsen för 1500 fisksorter och 360 olika sorters korall. År 1981 blev det stora barriärrevet utsett till en av världens sju viktigaste världsarv. 
 
Guiderna ombord på Tusa 6 har ett imponerande samarbete. Samtlig personal arbetar för att vi som är gäster ska få en oförglömlig dag. Vi får personliga instruktioner om vattenlivet, snorkling, dykning och säkerhet. Efter cirka 1,5 timmars båtfärd ankrar båten i korallrevet. Får låna heltäckande svarta dräkter (mot maneter), speciella skor, cyklop, snorkel och flythjälp. 
Under mer än en timmes tid flyter vi runt i ett gigantiskt akvarium. Samsas med stora fiskar, små fiskar, ”fula fiskar” och färgglada fiskar. Och så Nemo såklart. Får  sällskap av en sköldpadda som låter bror klappa honom innan hen dyker ned i korallrevet. 
 
Serveras en smakfull lunch vilket passar mycket bra för en hungrig mage. Samma personal (instruktörerna/guiderna) arbetar glatt i köket och diskar. Hela tiden i team. Efter lunch ger vi oss av till ett annat korallrev. Lika vackra koraller och rikt fiskliv den här gången. Börjar bli trött i kroppen efter allt snorklande. Är faktiskt jobbigare än man tror. Efter cirka tio timmar blir vi avsläppta vid vårt hotell igen. Vilken dag! Att ha snorklat i barrärreven är hitintills resans höjdpunkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0