Dag 34 - Bilar i Ecuador

Hyr en bil och ger oss ivag utanfor Quito. Bensinen kostar 3,25 kronor per liter. Forsta anhalten ar marknaden i Otovalo. Marknaden har funnits i 1500 ar och ligger strategiskt i en knutpunkt 1,5 timmes bilfard utanfor Quito. Marknaden ar Sydamerikas storsta lokalmarknad. I Otovalo bar manga av innevanarna lokala drakter, i synnerhet kvinnorna. Drakten ar en hellang kjol i svart eller blatt. Till det har man en vit blus och en sjal eller hatt pa huvudet. Over axlarna bar hon en sjal. Om sjalen bars diagonalt over en axel inebar det att kvinnan ar gift. Om hon har den over bada axlarna ar hon ogift. Han bar vita byxor, en midjekort svart jacka och svart hatt. Bade kvinnor och man har en lang hastsvans/flata och Espadrillos pa fotterna.
 
Nasta anhalt ar Cotacachi. I den har pittoreska staden har man specialiserat sig pa att producera och salja ladervaror. Jackor, vastar, skarp, planbocker, mm i butik efter butik. Far en tidig fodelsedagspresent av snyggingen.
 
Frampa eftermiddagen nar vi jordens mitt - "Mitad El Mando". Platsen ar uppbyggd som ett "ute-museum" och beskriver hur nagra Indian-stammar tidigare levde i sydamerika. Det mest spektakulara ar den linje som foljer ekvatorn. Rent fysiskt kan var och en kanna forandringar i tyngdkraften genom att "passera den roda linjen". For landet Ecuador delas mittitu av ekvatorn. Darav namnet Ecuador. Vadret kan vaxla valdigt fort fran regn till sol. Daremot ar det valdigt sallan landet drabbas av tromber, cykloner, orkaner eller andra ovader. Detta tack vare att landet Ecuador ligger mitt vid joredsn nollpunkt. Fick ett mycket fint certifikal att lagga till mitt CV da jag lyckades att fa ett agg att ligga still pa en spik. Gor om det den som kan! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0