Dag 26-28 - Arequipa

Nar vi anlander till hotellet tror vi forst att vi kommit fel. Kliver in genom en stor tradorr och kommer in pa en vacker"borggard" med himlen som tak. Val pa vart rum funderar vi om vi har tolkat prislistan fel. Det kanske var 195 dollar natten istallet for tre natter? Rummet ar ca. 30 m2 stort och har fem meter i takhojd. Tjocka stenvaggar, ett tak i valv-form och vackert tragolv. Det visade sig att vi bokat rum pa ett hotel som tidigare varit departementets lokaler/bostader. Hotellet ar klassat som nationellt monument och K-markt av Unesco. Priset var 195 dollar for tre natter (ca.1250 svenska kronor) Pust!
 
Den vacka staden Arequipa ar Perus andra storsta stad och har 860 000 innevanare. Staden ar kand som "Den vita staden", troligtvis utifran de gamla vitkalkade husen med smala grander. En stor del av Arequipas gamla stadsdelar ar utsett som ett historiskt center av Unesco. For den som gillar att vandra ar staden val vard ett besok. Vackra gamla kvarter som ar mycket valskotta. Inte alls lika skrapigt som de tidigare stader vi passerat. Som turist ar du inte lika papassad. Det marks att man befinner sig i en storstad.
 
Nagot som jag och snyggingen konstaterat ar att det hant nagot med kvinornas har.  I Peru har kvinnorna i stort set tannars haft langt flatat har. En eller tva flator. Gammal som ung. Kvinnornas flator ar aven ett vanligt motiv pa tavlorna och pa nagot satt synonymt med Peru. I Arequipa ar det plotsligt flera kvinnor som har klippt av sig haret eller slappt ut det. Finns ett svenskt talesatt som sager "Nar kvinnan mognar klipper hon av sig haret". Kanske ar det inte bara kvinnans alder som paverkar utvecklingen. Viva la Feminista!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0