Dag 19 - Over Anderna

Akt buss en hel natt pa serpentinvagar i Anderna. Paminner om julafton da vi far folja med Kalle Anka och Langben pa deras husvagnssemester. Forst slingrar vi oss upp for bergen i ett sick-sack monster. Sen slingrar vi oss ner pa samma satt. Sen gar det upp. Sen gar det ner igen. Kanner att jag uppskattar att busschaufforerna gjort nykterhets-kontroll (blast gront) och har ett moget korsatt. En buss som kor av vagen har ar inget att leka med. Behover inte ens ringa 112 for att konstatera utgangen. Alla kort blir svarta!
Nere i dalgangarna finns sma byar och stader. Flera av husen ar med vara matt matt valdigt enkla och spartanska. "Tegelstenar byggda av lera". Trasiga lertak eller enkla plattak. Vissa tak bestar av ett "lappverk av platbitar". Bildack, stenar eller enkla brador sakerstaller att taken inte blaser av husen. Djuren betar i "naturliga hagar" utan staket. Deras omraden begransas naturligt av floden pa en sida och berghallen pa den andra. Bygdens manniskor syns aven pa mycket langt avstand tack vare sina fagglada klader.
Snyggingen var den enda som blev utan frukost imorse for det tog slut. Han fick salta kex istallet.
 
Val pa hotellet i Cusco blev vi varmt valkomnade med Coca-te och DT. Pa kvallen gick vi pa restaurang. Hamnade snabbt i leken "Finn fem fel".
1. Den manliga kyparen forstod inte sin egen meny. En kund fick lov att oversatta.
2. Snyggingen hade bestallt Fanta. Drycken uteblev och vi fick gora om det.
3. For att komma till gast-toaletten maste du ga genom koket.
4. Vantade valdigt lange pa maten (kanske dom maste jaga forst?).
5. Kyparen sa att de inte tog mastercard fast det hangde stora skyltar i fonstret, "Vi tar mastercard". (Dom gjorde det till sist).
Tyvarr gar vi inte pa den har restaurangen igen aven fast maten smakade utsokt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0