Falupartiet och Skid-VM

Det kom ett mail:
Jag röstade på Falupartiet 2010, men nu är den avgörande frågan hur ni har hanterat VM på skidor 2015 i olika beslut och motioner.
Det går inte att få något svar genom att läsa på er hemsida
 
Jag skrev ett svar:
Tack för ditt stöd vid tidigare val. Hoppas det fortsätter!
Dom första gångerna frågan om Skid-VM togs upp så röstade Falupartiet nej till förslaget. Detta då vi ansåg att framförallt kostnadskalkylen var mycket bristfällig. I det första förslagen nämndes invetseringssummor på totalt 70-80 mkr. Notan är idag uppe på över 300 mkr och vi har ännu inte sett slutresultatet.
Kommunens revision har gett Falupartiet kredit för vårt ställningstagande och det faktum att vi som enda parti vågade ifrågasätta kalkylen med dom små hoppbackarna
Däremot så anser vi att nu när Falu kommun redan har plöjt ner så mycket pengar på Skid-VM så måste anläggningen användas maximalt. Allt annat är kapitalförstörning.

Kommentarer
Postat av: Richard Holmqvist

I protokollet från kommunstyrelsens sammanträde 2007-04-24, då beslutet att Falun skulle ansöka om att få arrangera VM 2015, reserverade sig två (2) partier mot beslutet, nämligen Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Övriga partier, INKLUSIVE FALUPARTIET, sa JA.

Svar: Ja, men Falupartiet var det enda parti som ifrågasatte starten på Skid-VM = kalkylen för ungdomshoppbackarna. I underlaget så påpekades att det skulle kosta över 20 mkr för att bygga dessa ungdomshoppbackar. Övriga partier (INKLUSIVE MILJÖPARTIET) avsatte 5 miljoner kronor. Vad fick vi för det? En grusgrop!
Maria Gehlin

2014-10-20 @ 17:29:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0