Dag 9 - Backpackar igen

Vaknar tidigt på morgonen av att det regnar ute. Idag har vi bestämt oss för att resa vidare till Rotorua. När vi checkar ut får vi återigen en fråga som återkommit under vår resa: Were are you guys from?
Oftast kommer frågan från unga genuint intresserade ungdomar. Och faktiskt har Nya Zeelands invånare rätt bra koll på vart Sverige ligger (jämfört med många andra länder vi varit i). Portiern är i det här fallet en ung man från Indien. Han berättar att han inte varit i Sverige tidigare, men att han planerar att åka dit i augusti. Hans bror bodde tidigare i London innan han träffade en svensk tjej. Paret valde att bosätta sig i Malmö och driver idag ett café tillsammans.
Jag, snyggingen och bror drar på oss regn-caperna och vandrar vidare till Nya Zeelands National Aquarium. Oftast är jag lika ointresserad av fiskar som min tvillingbror är intresserad (=all fritid). I det här fallet var akvariet väl värt ett besök. Bra förmiddag!
Lämnar östkusten med buss och tar oss inåt landet. Framme i Rotoura tar vi en taxi till hotellet. Taxichauffören berättar att det är ett oväder på väg in över landet, så nu blir det reg, regn, regn I några dagar Är bara att gilla läget och ”göra omrutt”.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0