Dag 21 - Mot Sydney

Vaknar strax före sex på morgonen. Har frusit inatt då det var jag som hamnade närmast aircondition. Äter frukost och åker från hotellet i god tid för att gardera oss om det skulle bli krångel med matchningen av brors förnamn i pass och på biljetten. Är garderad med mail och argument upp till tänderna. Får vänta en halvtimme innan incheckningen öppnar på Tiger Air. Självklart hänger vi på låset. När det blir vår tur möts vi av en ung glad kvinna bakom disken.
- ”Where are you guys from? Nice 😊 Have a god flight”, säger hon och ler.
 
Efter cirka tre timmar landar vi i Sydney. Staden känns väldigt stor och det bor tydligen fem miljoner människor i staden. Hamnar på ett lite halvsunkigt hotell (Grand) där receptionen består av en pub. Informeras även om att det finns en pub på våning ett och att vi har 10 % på all dricka, förutsatt at vi visar upp rumsnyckeln. Hänvisas till våning fem (och hissen är trasig). Gemensam toa och gemensam dusch. På våning tre finns det frukost (självservering) med fri tillgång till cornflakes, mjölk och rostat bröd.
Tar en tur ned till den berömda hamnen. Äter fish and chips på en restaurang på Pitt Street. Hamnar nere vid Operahuset där det kryllar av människor som njuter av havsbrisen i den ljumma sommarkvällen. Bestämmer oss för att ta en öl/glas vin bland folkmyllret. Ser ett kinesiskt ungt par sittandes vid ett bord för sex personer. Frågar artigt om vi kan få dela deras bord. Han säger:
- Cant you guys find your own table?
- Where? svarar jag irriterat (morr).
Slår oss ned bredvid paret men byter bord så fort något blir ledigt. Känner oss inte välkomna. Efter någon minut dyker en medelålders kvinna upp med två öl i händerna. Frågar om hon får dela vårt bord (för sex personer). Självklart! Kvinnan visar sig ursprungligen vara från Tyskland men har bott i Australien i 17 år. Arbetar som flygvärdinna. Väntar på sin pojkvän som precis avslutat arbetsdagen. Han kommer ursprungligen från Storbritanien. Har en trevlig pratstund innan vi flanerar vidare. Funderar på om det finns något samband mellan livserfarenhet och ödmjukhet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0