Dag 20 - Swedish café and grocerys

Lämnar hotellet efter en stadig frukost. Tar en taxi in till Cairns city för att byta hotell. Crystal Garden som vi bott på under fem dygn har fungerat väldigt bra och hade alla faciliteter man kan önska sig. Egen dusch, toalett, kylskåp, aircondition och kylskåp. Fanns även gemensam pool och restaurang i området. Har inte saknat några bekvämligheter.
Idag är det vår sista dag i Cairns, för imorgon bär det av till huvudstaden Sydney. Oroar oss för att brors pass inte matchar flygbiljetten. Blivit uppmanade att ta kontakt med flygbolaget så vi bestämmer oss för att åka förbi flygplatsen. Väl på flygplatsen konstaterar vi att flygbolaget verkligen är ett bolag ”on-line”.  Finns ingen servicedesk, inget telefonnummer eller a-mailadress att nå dom på. Suck! Åker åter till Cairns med outrättat ärende. Får bli morgondagens problem. 
 
När vi anlände till Cairns för fem dygn sedan ”sprang vi på” ett svenskt café/butik (Swedish café and grocerys). Bestämde oss för att gå tillbaka dit och ta reda på dess historia. Väl inne i cafet möter vi två pigga glada gästarbetare från Sverige. En tjej kommer från Malmö och en tjej från Borås. De berättar att kvinnan som äger butiken heter Maria och kommer från Sverige. Hon träffade en  Australiesnusk man och bosatte sig i Cairns. Det hon saknade var fika, knäckebröd och andra svenska nödvändigheter. Voilà och konceptet var klart. Träffar även två unga tjejer från Stockholm som var ute och backpackade under tre månader. Svenska ungdomar idag har verkligen fantastiska förutsättningar 💕.
Använder eftermiddagen till att bada, strosa och slösa (Börjar bli en skön vana).Avslutar kvällen på hotellets balkong takade balkong. Regnar och åskar ute, men vi har det bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0