Dag 13 - Wai O tapu, Thermal Wonderland

Valde bort solskyddet och tog på regncaperna istället. Blir lite svettigt i det subtropiska klimatet men man blir i alla fall inte genomblöt. Planerar en dagstur i det geotermiska området Wai O tapu. Det första stoppet är vid ”Mud Hole”.  Är i verkligheten precis som det låter. En jättelik gryta med puttrande lera. Det unika är att värmekällan kommer inifrån jorden. Bra för hyn, erbjuds både bad och tvålar av produkten.
Det andra stoppet blir vid Lady Knox Geyser. Hon finns belägen mitt ute i skogen. På en sida har man byggt upp en scen (Dalhalla light). Dagligen vid klockan 10:15 samlas en massa besökare för att ta del sv skådespelet. En guide berättar om Geyserns historia. Sen häller hon något i kraterhålet och en minut skådespel infinner sig. Bror tror det är tvålflingor hon häller i vilket minskar ytspänningen. För oss som varit på Island och sett ”naturliga utbrott” känns showen lite ”overkill”.
 
Det tredje stoppet är däremot som att besöka ett fyra kilometer stort månlandskap, kratrarna i Wai O tapu. Det puttrar, fräser och pyser runtomkring oss. Jordens inre och yttre skapar ett färgglatt skådespel. Det osar svavel. Slås av att det som är så okontrollerbart samtidigt kan vara så fascinerande. Ena stunden betalar vi för att få uppleva krafterna. I nästa stund får vi förhållningsorder hur vi ska bete oss vid ett jordskalv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0