Resan till Arequipa

Bokat (och betalt) bussbiljetter mellan Puno och Arequipa. Kvallen innan avgang sag vi att det stod fel slutdestination pa kvittot. Forsokte ta oss till tillbaka till "rese-butiken" vi besokt for nagon dag sedan.  Tyvarr var det stangt pga festivalen  Det var  namligen omojligt att ta sig fram pa gatorna och in pa affarer och restauranger. Vi bestamde oss for att losa situationen pa plats (nere pa busstationen). Medan vi sitter pa hotellet och vantar pa att taxin ska komma sa dyker "cehefen for resebutiken" upp. Han fragar om allt ar bra. Vi berattar var upptackt. med fel destination. Utan att tveka tar han upp  telefonen och bokar om var resa till ratt destination (Arequipa). Han foljer oss sedan ner i taxin, ordnar biljetter och bar min ryggsack ut pa perrongen. Lamnar av oss vid bussens dorr. (e-mail: [email protected]). Skulle det ens kunna handa i Sverige? Skulle det kunna handa nagon annastans i varlden?
 
I bussen blir vi placerade hogst upp och langst fram i dubbeldackaren. Luftkonditioneringen fungerar inte. A andra sidan ar det sjalvdrag fran sidorutan. Aker genom bredare och frodigare dalgangar an tidigare under var resa i Peru: Den grona dalgangen overgar till sand. Det marks att vi lamnar bergskedjan Anderna.
Det kluckar i bussvaggen (pa riktigt, det hade regnat in). Val i Arequipa kor busschaufforerna fel (tva som turades om att kora under resan). Vi nadde var slutdestination en timme forsenat..
 
Val framm tar vi en taxi till hotelle. tAlla busschaufforer och taxi-chaufforer vi mott i Ecuador och Peru har varit man. Den har chaufforen presenterade sig som certifierad taxi-chauffor. Sen foljer en kvarts fard utan bilbalte i baksatet (kom med nagot nytt). Taxin "klammer sig fram" i trafiken, "ligger pa tutan" och kor pa fel sida av vagen for att komma fortare fram. Val pa hotellet laser vi deras rekommendationer. "Stoppa aldrig en taxi pa gatan pga. sakerhetsrisken".
Tidigare under var resa pratade vi med en man fran Osterrike. Han hade rest i Peru flera ganger.
Han sa: -Inget fungerar i Peru, men anda fungerar det! Sa sant!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0