Dag 31 - Hasta la vista Peru.

Så har jag och snyggingen vistats 2 veckor i det mycket gästvänliga och vackra Peru. Ätit god mat. Åkt buss i ungefar 50 timmar (minst 220 mil). Den långa restiden beror pa bussens begränsade hastighet på Andernas smala serpentinvägar. Bussen har för oss varit ett mycket bekvämt resalternativ där vi fått uppleva mycket av landet Peru. Från början hade vi även tänkt besöka Copacabana/Isla del sol (Bolivia) och Colca Canyon för att se Condorerna, men tiden räckte inte till.
 
Efter allt vi upplevt under dessa två veckor i Peru så är vårt tips till framtida Peru-besöksre att ta flyget till huvudstaden Lima. I Lima byter man flyg till Cusco. På det sättet slipper man en bussresa pa 20 timmar över Andernas smala serpentinvagar. Upplev sedan landets exotiska smultronställen. Transportera er med bekväma bussar (Cruz del sur). Ett absolut måste i Peru är att besöka Machu Picchu (narheten av Cusco) och Vassfolket/Uros i Puno.
 
Hasta la Vista vackra Peru. Nu mot Ecuador och kusinen.
 
Efter en hel dags resa med taxi och flyg når vi  Ecudors huvudstad Quito. Känns som om levnadstandarden är lite högre här än i Peru. Mycket fina bilar. Hotellet däremot påminner om standarden på ett svenskt vadrarhem. Men vi har eget rum, egen toalett och egen dusch. Är stor skillnad jämfört med svenska hotell både vad avser standard men även pris. Betalar 25 dollar natten (cirka 170 kronor / natt). Första natten på Arlanda kostade 2000 kronor. Oavset standard på hotellen så har alla sängar varit bäddade med under- och överlakan. Påslakan är tydligen ett fenomen avset för det svenska folkhemmet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0