Dag 22- En annorlunda vardag

Nar jag och snyggingen ar ute och reser sa vandrar vi en hel del. Fixar en karta och sedan gar vi gata upp och gata ner. Valdigt ofta far vi pa det sattet se och uppleva saker som du annars inte far del av som turist.. Som en gang pa Mauritzius da vi blev "hedersgaster" (innebar lycka for brudparet) pa ett hinduiskt brollop.
 
Idag valde vi att ga nagra kvarter fran "Stora torget" och vart narliggande hotell. Plotsligt befann vi oss pa en marknad for lokal-innevanare. Gronsaker, frukt och blommor i massor. Fina kottdiskar med njure, hjarta,tjur- mule, klovar (fran lama?), marsvin och kyckling. I den bortre delen av marknaden satt manniskor och at "gradaskig inalvsmat och buljong" som pa varsta Mac Donalds (som vi upplevde det). Flera av marknadsstanden forestods av kvinnor i pensionsaldern. Har aldrig sett sa skickliga potatisskalare forut. Ingen ropade "kom och kop eller akta alpaca". Om du nagon gang kommer till Cusco - ak till marknaden pa hornet av Sta.Clara och Tupac Amaru. Du blir garanterat inte besviken!
 
Pa eftermiddagen satt vi pa Skype for forsta gangen i vart liv. I andra anden befann sig vara mammor. Yngsta sonerna och en svardotter hade bakat pizza och kopt vin till mormor/farmor hemma i Falun. Pa brett dalmal sager mor och svarmor:
- "Da ar helt otroooligt"
Ar tacksam over att familjens aldre anhoriga finns med i det svenska skattesystemet. For vi var valdigt glada och upprymda over teknikens under. Utanfor gick nagons mormor/farmor och bad om en solar = cirka 2 kronor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0