Dag 18 - Mot Cusco/Peru

Forsta gangen som jag borstar haret pa 16 dagar. Hade ju hoppats pa att fa packningen lite tidigare. Fast ingen har nog markt nagon skillnad. Konstaterar att jag har en duktig frisor (Salong De Tva). Vi funderar ett tag pa att ta flyget till  Cusco, men atervander till huvudplanen da det ar 2500 kronor billigare. Nar vi checkar ut fran hotellet ska vi betala for vattnet vi kopte igar. Blir snabbt varse om att det tar dollar, men bara sedlarna (inga mynt). Bestaller en taxi till busstationen. Chaufforen vill ha betalt i Soles. In pa hotellet och vaxla till Soles. Nu galler det att halla tungan ratt i munnen. Euro, dollar, soles och sa ett och annat plastkort. Fa se nu - 3 soles ar cirka 1 dollar som i sin tur ar 6,50 svenska kronor som i sin tur ar 6,50 i Euro. Tur man hade bra mattelarare i skolan (hoppas jag blev godkand :-).
 
Val pa busstationen kliver vi in i en lokal som kan kallas allt annat an misskott. Bra service och engelsksprakig personal. Standigt gar 4-5 personer runt och torkar golv och putsar bankar. Golvet ar sa valpolerat att jag skulle kunna slicka pa det (om det inte vore for alla bakterier). Utanfor busstationen pa de offentliga grasytorna gar 5-6 personer som vattnar graset med vattenslang och putsar grasmattan. Verkar som om stora delar av Lima antagit en "Policy a la Fagersta", dar alla kan bidra till samhallets valfard och trivsel i sin takt.
 
Bestaller bussbiljetter till Cusco med "Cruz del Sur". Ett bussforetag som flera har i Peru har rekommenderat. Enkel biljett kostar 400 kronor per person. Forbereder oss for en 20 timmar lang bussresa i en halvtrott buss. Men............ Kliver in i en dubbeldackare med hogre standard an  1:a klass pa flyget. Breda skinnkladda fatoljer. Saten som gar att falla ner till rygglage och med gott om plats for benen. Middag, frukost, filt och kudde. Tillgang till egen filmvisning, musik och internet. Lutar oss tillbaka och lyssnar pa Bob Marleys "Could you be love". Ser solen ga ner i horisonten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0