Dag 17 - Pa vag till Peru

Pa Galpagosoarna ar alla taxi-bilar vita och tutar sa fort de ser en turist. Kande mig som en b-skadis nar vi tidigt pa morgonen den har dagen stod efter vagen, strackte ut handen och ropade taxi. Nar vi akt en kvart mot flygplatsen i Baltra sa stannar plotsligt taxi-chaufforen. Det var tydligen poliskontroll efter vagen (varst vad vi har blivit kinkiga nu da). Taxi-chaufforen borjade leta efter baltena, men hittade inga i baksatet. Jag fick satta mig fram (baltad). Snyggingen satte sig bak, tog over statist-rollen genom att halla fast baltet med handen. Vi akte vidare forbi poliskontrollen. Det var en mycket lattad chauffor som skrattade och glatt konstaterade pa spanska att det gick ju bra den har gangen med (i alla fall poliskontrollen).
Allt vi for tillfallet har med oss ryms fortfarande i handbagaget. Under var resa har man vid ett flertal tillfallen fragat oss om det ar all packning vi har. - Ja, har vi svarat. ("Tokiga svenskar! Dom badar sakert med underklader ocksa"). Kanns minsann i ett litet ekorrhjarta att behova lamna nyinkopt schampo, solkram och korkskruv (med tanke pa flygkontollerna). Transporterar oss en hel dag med battaxi, bat, taxi, buss och flyg. Pa flygplatsen i Guayaquil far vi antligen tillbaka var packning. Rena klader, andra skor, nya bocker, mediciner och toalettsaker. Lyckorus!
 
Pa kvallen nar vi Perus huvudstad Lima. I Lima bor cirka 8 500 000 manniskor. I hela landet Peru bor totalt 29,5 miljoner. Alla bostader i Lima ser for mig ut som skolador. Lador som star pa langden och tvaren. Skolador som star staplade pa varandra. Skolador som klattrar utefter bergsvaggarna. Ju langre ut fran centrum man kommer desto mindre och samre standard far skoladorna.
Har har taxi-bilarna alla mojliga farger. Daremot ar taxi-chaufforerna valdigt angelagna om att identifiera sig som certifierade chaufforer. Taxi-chaufforen som kor oss fran flyget sager att vi kan betala transporten i alla mojliga valutor som Dollar, Euro och Soles. Daremot funkar inte plast-kort. Kanns skont att vi har bokat boende i ett tryggt omrade, Mira Flores. Tack Elin for tipset!
 
Dagens tips! om du backpackar eller "spontanreser" sa forboka boende i de storre staderna. Speciellt om du anlander pa kvallen. Ett bra att att slippa obehagliga overraskningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0