Ecuador!

Ecuador ar ett av Amerikas smalaste lander och ligger pa Sydamerikas vastkust. Landet delas mittitu av ekvatorn vilket ar upphovet till namnet Ecuador. Det finns fyra regioner Amazonas regnskog, Anderna (hoglandet), kusten och Galapagosoarna.
Ecuadors yta uppgar till 271 000 m2 och det bor 14 miljoner manniskor i landet med olika etnisitet och ursprung. Det finns aven ett 16-tal olika folkslag som utgor landets "ursprungsbefolkning" och vilka fortfarande an idag lever efter gamla traditioner,seder och bruk. The "Achuar people", som vi ska besoka i slutet av var resa ar en av dessa folkslag. Befolkningen talar i huvudsak spanska, men du kan hora 16 olika sprak inom landets granser. Det nast storsta spraket ar Quichua. Det stora flertalet (95%) ar katoliker.
En stor del av Ecuadors intakter utgors av dess rika natur och kulturliv. Amerikanska dollar ar den vanligaste valutan, men det finns aven lokala mynt vars varde motsvarar US-dollar.
Landets klimat varierar fran tropiskt regn till snokladda bergsmassiv i Anderna. I Ecuadors hogland kan vadret vara valdigt oberakneligt. En skrona sager att du kan uppleva de fyra arstiderna under en och samma dag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0