Dag 6-10 - Isla Isabel

Badar flera ganger varje dag i ett varmt, kristallklart och gront vatten. Ofta badar sjolejon. leguaner och pelikaner bara nagra meter fran oss. Solen ar otroligt varm och vi branner oss fast vi solar i skuggan, har solskyddsfaktor 50 och ofta ar kladd fran topp till ta. Gissar att det ar 30 grader i skuggan och 25 grader i vattnet.
Jag och snyggingen ar inte sa imponerade av landets matkost an sa lange. Lite oro i lilla magen och med begransat antal dollar sa bestammer vi oss for att leva lite lag-budget-liv. Kreditkort av alla de slag fungerar inte har.  Funderar pa hur per Moberg eller elaka kocken skulle vardera ons restauranger.
Pa kvallen ater vi trots allt en god treratters middag serverad av en ung kille pa vart hotell. Den kycklingen var det godaste jag atit hitintills under den har resan.
 
Om en manad ar det val i Eucador. Affischer pryder den lilla staden och varje kvall snurrar en bil runt, runt och spelar samma melodi som jag gissar gar ut pa att rosta pa ratt parti for Isla Islabels utveckling och medborgarnas basta. Under fredag kvallen staller ett annat parti till en riktig "stadsfest" pa on liknande Falukalaset. (Hm. kanske ett vinnande koncept :-)
Varannan dag kommer ett efterlangtat regn. Sa fort "sandvagen" torkat upp sa kommer vaghyveln fram for att rata ut alla potthal. For har existerar knappt asfalt. Gissar att vaghyveln ar motsvarigheten till snosvangen hemma i Falun. En kvall nar vi var ute och gick motte vi en cyklist. Ar val inte nagot konstigt med det tanker ni. Kanske inte. Men den har mannen hade en stege fastspand pa pakethallaren. Stegen strackte sig fran trottoarkant till trottoarkant och upptog hela vagens yta. Av mannens leende sa utgjorde stegens langd tydligen inget hinder.
 
Under dag 9 gor vi en utflykt till en av varldens fortfarande aktiva vulkaner. Vandrade till fots i 5-6 timmar. Till sallskap hade vi en lokalguide, 4 Goteborgare och ett ungt par fran Quito/Ecuador. En mycket annorlunda och fysiskt kravande upplevelse. Var skont att fa anvanda kroppen igen. Tonfisk-sandwischen smakade underbart dar uppe pa toppen. Tank anda vad jordens krafter ar starka!
I Sverige ar vi duktiga pa att atervinna, ateranvanda och bevara tycker jag. Sydamerika verkar ha samma uppfattning.Det som Sydamerika har att tillagga ar varldens sjal. For enligt dom maste vi helga Patchamama (Moder Jord) och Inti (Fader Sol) och se till att inte forbruka mer an vad vi behover.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0