Dag 5 - Forsta dagen pa Isla Isabel

Istallet for att som vanligt vakna av vackarklockan sa vacks vi av ljuset mellan gardinerna och en fantasktisk konsert. Faglarna sjunger och snattrar i mun pa varandra. Kanns som om dom har en tavling i vem som kan sjunga ljudligast och starkast utan att forstora forestallningen. Mitt alltihop forsoker en tupp overrosta alltihopa med sitt galande. Far mig att tanka pa Kommunfullmaktige hemma i Falun :-).
Konstaterar att bade jag och snyggingen fatt en rejal, rod bondbranna trots att himlen i stort sett varit molnig hela tiden och vi definitivt inte anstangt oss for att fa denna solbranna.
 
Under dorren ligger en lapp halvt inskjuten. "Breakfast at 7- 8.30". Lappen kommer fran Lienke som arbetar i receptionen. Linka var den som tog emot oss nar vi anlande till hotellet igar. Hon verkar dessutom vara en av de fa som pratar bra engelska pa hela hotellet, ja till och med pa hela on. Gissa om vi ar glada for det. Lienke ar en 27 arig tjej fran Nederlanderna. Hon flyttade hit och gifte sig for ett ar sedan med en infodd kille fran Isla Isabel. Hennes man arbetar som guide pa on. Med tanker pa vart vi befinner oss sa kanns Nederlanderna som ett grannland. Jag tror Linka kanner detsamma.
 
Efter frukosten ger vi oss ivag for att leta efter ett ombyte klader och en stromadapter/koppling for att kunna fa strom till mobilerna och kameran. Vi har redan tva adapter med oss. Problemet ar att de ligger i huvudbagaget. Sa vi behover en tredje. De senaste dagarna har vi bara satt pa mobilernba som snabbast for att vara sakra pa att ha strom ifall vi skulle behova ringa nagot samtal.
Var inte sa latt att finna vare sig det ena eller andra. On har cirka 10 livsmedelsaffarer av varierande storlek och ingen av dom ar precis nagon supermarket. Notan raknas snabbt ihop med minraknare och pengarna laggs ner i en tralada under skrivbordet. Forutom det finns ett cirka 5 sma butiker som kombinerar billiga presenter och souvenirer. Vi hittar till sist det vi soker aven fast utbudet knappast kan uppfattas som de basta.
 
Antligen avtar kampen och vi kan borja slappna av nu nar vi har det nodvandigaste. Bra boende, egen dusch, egen toalett, toalettpapper, handdukar, klader pa kroppen, ytterligare ett ombyte underklader, dollar till mat och strom till mobiler/kameror. Resten av dagen spenderar vi nastan ensamma vid havet under skuggan av en palm. Laser en god bok och slummrar till havets brus. Skriver ett SMS till vara barn och mammor. - Nu ar vi antligen pa det forlorade paradiset. Har det underbart!
Dagens tips: Packa stromadaptern, nessesaren och ett ombyte underklader i handbagaget.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0