Dag 12 - Tanker pa mina broder.

Varje dag ar ganska lika den andra men anda sa olika. Alltid farsk frukt till frukost och ofta tonfisk till middag. Sitter i skuggan av palmerna och kanner hur det brisar skont fran havet. Underbart varmt havsbad aven for en badkruka. Dricker litervis med vatten dagligen. Har hunnit avslutat en tegelstensroman och kommit en bra bit in den andra boken. Har verkligen slappt allt vad vanlig vardag heter.
 
Tar oss en promenad ner till den lilla hamnen ca 1 km fran centrum. Traskar ut pa en lang brygga och kliver nastan pa alla leguaner som ligger dar och solar sig. Den langa gangbryggan hakar vid en storre brygga som har ett tak som skydd for solen och bankar att vila sig pa. Problemet ar bara att halva bryggan och bankarna ar upptagna av en mass sjolejon som tar sin siesta. Aven nagon bat har dom ockuperat. For oss turister ar det en otrolig kansla att ga bara en halvmeter fran dessa djur utan att de ens bryr sig. For lokalberolkninge utgor sjolejon ett problem. Ungefar som vara fiskmasar och rattor nar det blir for manga.
 
En stor Rocka simmar fram och tillbaka under bryggan. Plotsligt dyker en liten mini-pingvin upp i vattnet. Den far runt som en lite propeller. Mini-pingvinen pockar retsamt pa en Pelikans uppmarksamhet genom att snuva den pa maten. Ibland harsknar Pelikanen till, men det triggar bara mini-pingvinen att fortsatta retas och leka. Paminner mig om mina broder nar vi var sma dar lillebror ar den retsamma mini-pingvinen och min tvillingbror den lugna (men inte helt opaverkbara) Pelikanen.

Och vet ni vad? Palmer prasslar i vinden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0