Falupartiet nominerar P-Floyd till 2013 års Kulturpris i Falu Kommun

P-Floyd är ett coverband som spelar låtar av Pink Floyd.

Musikbandet Pink Floyd var aktiva under åren 1965-1996. Bandet bildades i Cambridge, England och deras musik var betydande inom den psykedeliska och den progressiva rocken. Bandet hade stora framgångar och har sålt 200 miljoner album världen över.

Många hävdar att P-Floyd gör det bättre än originalet. Bandet bildades 1993 och de flesta av dom bor och verkar i Falun. Medlemmarna i bandet utgör mycket goda ambassadörer för Falu Kommun. Några av medlemmarna är genom sina yrken goda förebilder för Falun/Borlänges barn och unga, tex som musiklärare i den kommunala grundskolan.

Deras konserter bjuder på en fantastisk ljud och ljus föreställning. Bandets framgångar har lett till spelningar både nationellt och internationellt. Sedan sommaren 1998 har tusentals människor lockats till en lada i Falun för att ta del av deras föreställningar. P-Floyd har även gjort succe i en av världens mäktigaste och vackraste utomhusscener, Dalhalla

Genom sina kulturella inslag bidrar P-Floyd till Falu Kommuns hållbarhetsarbete. Dels som ett positivt inslag för Falubornas välbefinnande och därmed kommunens Folkhälsoprogram. Dels som en inslag i Faluns turistnäring och därmed kommunens Tillväxtprogram.

Falupartiet föreslår därför att Falubördiga P-Floyd erhåller Falu Kommuns Kulturpris år 2013

http://dalademokraten.se/2013/10/24/p-floyd-pa-stor-turne/.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0