De äldres situation ligger Falupartiet varmt om hjärtat. Vi tar vårt ansvar!

Vid senaste Omvårdnandsnämndens möte beslutades att ge förvaltningschefen i uppdrag att fortsätta utreda möjligheten att se över bemanningen i de bilar som besöker våra äldre i vissa delar av kommunen vilka har tillsyn nattetid. Förslaget kom upp då det beräknade underskottet för 2013 beräknas uppgå till 15 miljoner kronor. Nämnden och förvaltningen har krav/förväntningar på sig att besluta om åtgärder för att få en budget i balans.

 Det finns fakta som ej framkommit vare sig i insändare eller via information i pressen efter beslutet.

  •  En risk och sårbarhetsanalys har genomförts och en åtgärdsplan har upprättats för att hantera de risker som framkommit (presenteras för nämnden) 
  • De äldre som får tillsyn nattetid och berörs, har bedömts av förvaltningen att inte ha behov av två personal som besöker dem för att få den hjälp de är i behov av.
  •  Andra kommuner har tidigare genomfört samma åtgärder. Om stora negativa konsekvenser framkommer, ska ett nytt beslut tas i nämnden.

Falupartiet valde att ställa sig bakom förslaget utifrån nuvarande ekonomiska situation med 15 mkr minus för Omvårdnadsnämnden. Detta utifrån de förutsättningar och resurser som nuvarande majoritet (S,V och MP) beslutat om. Varför kan man fråga sig?  Falupartiet har valt att ta ansvar för den ekonomiska situationen inom Omvårdnandsnämnden. Vi kommer att inför varje förslag till beslut av icke önskvärda åtgärder/neddragningar se till att de i minsta möjligaste mån påverkar kvaliteten  och omsorgen för våra äldre Falubor.  

Falupartiet har tidigare och kommer även fortsättningsvis att arbeta för att kärnverksamheten som tex. äldreomsorg och skola ges bra ekonomiska förutsättningar. Som tidgare kommer vi att vara kritiska till suboptimering inom kommunen, höga interna kostnader och satsningar av karaktären "ungdomhoppbackar".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0