Basic från Krav-Maria

Enligt Svenska Akademiens Ordlista så betyder Samverkan en sammanslutning av personer som utför något tillsammans för att nå ett gemensamt mål.
 
Inför den här mandatperioden bestämde sig Moderaterna, Centerpartiet, Falupartiet, Kristdemokraterna och Folkpartiet för att samverka. För mig är det därför inte OK att det var endast gruppledarna för Moderaterna och Centerpartiet som diskuterade och planerade hur många platser Kommunstyrelsens nybildade Barn- och Utbildningsutskott skulle ha och vilka politiker som skulle vara representerade. Hela 60% av Faluallinsens gruppledare ställdes alltså plötsligt vid sidan om Faluns demokratiska spelregler. Vart tog Samverkan vägen?
 
Ett halvår senare sitter Moderaterna tillsammans med två av Falupartiets fd. medlemmar (Sten H Larsson och Anders Pettersson) på ett möte och anser att det är helt OK för Falupartiets fd.medlemmar att engagera sig för Moderaterna och samtidigt sitta kvar på Falupartiets tilldelade platser mandatperioden ut. Vart tog Moralen vägen?
 
Falupartiet kräver repsekt! För våra medlemmar är självständiga individer som tillsammans har en mycket bred och gedigen erfarenhet. Falupartiets tillåtande debattklimat utmynnar alltid i ett majoritets beslut. Det beslutet utgör Falupartiets ståndpunkt. Svårare än så är det inte!
 
PS. Tack för alla upplysningar kära visselblåsare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0