Bor det en kapitalist även hos vänsterpartiet

Vänsterpartiet i Falun har en företagarfientlighet som gör mig mörkrädd. Man anser att kommunens friskolor är kapitalister, vilket jag tolkar som att de utnyttjar mer av samhällets resurser än de tillför. Hela samhället ska enligt vänstern drivas i offentlig regi oavsett vad det kostar och man verkar inte ha någon som helst insikt i att det är företagandet som är grunden till den svenska välfärden.

Nyligen hade vänsterpartiet ett förslag som innebär att Falu Kommun skulle behöva låna pengar för att bygga nya skolor och äldreboende. Allt för att hålla privata aktörer borta från kommunens verksamheter. Konsekvensen av förslaget blir att Faluns barn får betala tillbaka skulden eller kanske tom avstå välfärd för att vänsterpartiet ska kunna tillfredsställa dagens sympatisörer.

Ett företag som inte kan hantera sin ekonomi går i konkurs. En kommun som inte kan hantera sin ekonomi sätt under statlig tvångsförvaltning. Kanske Anders Borg (m) styr den här stan nästa mandatperiod.

Faluns fyra ledande vänsterpartister (ordförande och vice ordförande) plockar varje år ut ett arvode från Falu Kommun på 485 000 kronor. Arvodet inrättades för att man tillsammans med socialdemokraterna och miljöpartiet skulle kunna leda och utveckla Falu kommun. Vän av ordning ställer sig då frågan om det är lämpligt av vänsterpartiet att fortsätta ta ut en halv miljon av Falubornas skattemedel när samarbete spruckit och man numera lägger sina egna budgetförslag.

Det är inte Faluborna som i "demokratins namn" utsett vänsterpartiets ordförande/viceordförande poster, utan det är majoriteten i Kommunfullmäktige (= socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet). Nu när samarbetet har upphört så tycker jag att även arvoderingen borde påverkas av den rådande situationen. Är nog bara i politiska sammahang som "ledare får betalt utan krav på motprestationer".

Och sen beskylls friskolorna för att vara kapitalister...............Spelar tydligen ingen roll vem som sitter vid "köttgrytorna". Har du chans att ta för dig så gör du tydligen det. Från vänster till höger!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0