Är det så här demokratistad Falun och Daniel Riazat (v) arbetar i demokratins anda?

I ”Skolnämndens riktlinjer för politiska partier i skolan” kan man läsa att skolans uppgift är att tydligt visa vilka värderingar som gäller och inte låta de budskap som strider mot värdegrunden stå oemotsagd. Anledningen till att Faluns skolnämnd tog fram dessa riktlinjer var en händelse tidigare under 2010 då Nationaldemokraternas ungdomsförbund haft ett bokbord på Kristine- och Haraldsbogymnasiet.  Skolnämndens ordförande Daniel Riazat (v) figurerade vid dessa sammanhang  som en antirasistisk elev mot Nationaldemokraterna.

 Våren 2010 var frågan även aktuell på nationell nivå då både regeringen och SKL (Sveriges kommun och Landstingsförbund) diskuterade kring på vilket sätt politiska partier skulle få tillträde i skolan.

Skolnämnden i Falun beslutade den 27/5-2010 att politiska partier, oavsett åsikter, ska kunna delta i politiska debatter/utfrågningar, men att det är rimligt att inget parti ska kunna framföra sitt budskap  oemotsagd. Riktlinjerna gäller från juli 2010 och omfattar högstadiet och gymnasieskolan. Riktlinjerna är också väldigt tydliga med att i de lägre åldrarna ska skolan fullgöra demokratiuppdraget i den ordinarie undervisningen

De senaste dagarna har jag blivit kontaktad av mycket upprörda föräldrar som frågar hur det kan komma sig att du som skolnämndens ordförande kan värdera andra politiska partiers ideologiska ställningstaganden. Dessutom inför barn. Besöken har tydligen skett på flera grundskolor i Falu Kommun där du framfört din ståndpunkt helt oemotsagd.

 

 Fick dessutom del av det här inlägget på facebook. Den är direktciterad, förutom att jag har avkodat personens namn med bokstäver.

 XXX:

Är mycket chockad över när min 10 åriga dotter berättar om vad som hänt i skolan idag. (Vill bara

tydliggöra att jag personligen inte finner några som helst sympatier för sverigedemokraterna)

Daniel Rizat (v) besökte skolan i egenskap av skolnämndens ordförande idag. Efter att ha berättat om sig själv och sin bakgrund ritar han upp alla Sveriges partier på tavlan ringar in SD och säger att barn ni ska aldrig rösta på detta parti då de står för rasism, våld och dåliga saker. Tala om för era förädlar att de heller aldrig ska rösta på dem. Han fortsätter med att jämföra SD med Breivik och påstår att de är våldsamma och kan skjuta folk. Han visar även sitt personlarm för barnen och talar om att det är kopplat till polisen för att han är förföljd och trakasserad av bla SD.

Eftersom jag gick i taket när hon berättar allt detta ringer jag läraren för att få höra en vuxens version av vad som hände i skolan idag, bekräftar hon att detta är sant och att... hon själv var förskräckt över vad som sades. Att hon aldrig vart med om något liknande under sina år som lärare. Och att detta var den tredje skolan rektorn tillsammans med Rizat besökte under dagen

Sen när vart det tillåtet att hjärntvätta och politiskt propagera för 10-12 åringar i skolan?!? Hade det vart lika ok om Moderaterna stod och sa att Sossarna är galna och att tex Flink hörde till dem? Är det SD som står i skolan nästa gång och propagerar för sina åsikter?

och sen kommentarerna intressant spec Roza Güclu Hedin

 

Jag tycker inte det är acceptabelt att skolans ledande politiker ( dvs. Daniel Riazat (v), skolnämndens ordförande) propagerar för sin (vänsterns)  ideologi helt oemotsagd inför barn som går på skolan i mellanstadiet, Dessutom har han inte kunskap om de policys. riktlinjer och andra styrdokumnet som gäller för den kommunala skolan.

http://www.dt.se/nyheter/falun/1.5610227-staller-fraga-om-lamplighet

http://www.dt.se/nyheter/falun/1.5610177-riazat-i-blasvader-efter-skolbesok

 http://www.dt.se/nyheter/falun/1.5610225-sundbornsskolans-rektor-inga-kommentarer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0