Är det konstigt att det finns krig i världen?

Känner mig glad för alla de 16 000 människor som demonstrerade söndagen den 22/12-2013 i Kärrtorp mot nazism, rasism och främlingfientlighet. Tusentals människor deltog oavsett politisk tillhörighet. Enligt rapporter var det en mycket behaglig och lugn manifestation som verkligen markerade att : "Anfaller ni hundra - ja då kommer vi tusental åter".
 
Samtidigt arrangerades demonstrationer på flera håll i landet som ett stöd för händelsen i Kärrtorp. Så även i Falun. Men upplevelsen och budskapet blev inte lika positivt. Tyvärr uppfattdes demonstrationen  i Falun istället som kontraproduktiv av flera deltagare. För i ena ringhörnan stod främligsfientliga rörelser. I den andra ringhörnan stod Ung Vänster. Alla andra förväntades vara betraktare och deras enda uppgift var att döma om någon sparkade eller slogs under bältet.
 
Kanske är många av dessa händelser en ren och skär mognadsfråga. För som en "mogen" god vän och tillika vänsterpartist sa till mig: "Att arbeta antirasistiskt är politik, men får aldrig bli partpolitik. För den dagen riskerar arbetet att förlora sitt syfte och vi kommer aldig att nå målet. Dvs.ett samhälle där alla människor är lika mycket värda och fritt från främlingsfientlighet!
 
http://www.dt.se/opinion/kronikor/1.6633750-antirasismen-maste-tillatas-att-vara-bred
 
http://dalademokraten.se/2013/12/23/i-en-jamlik-varld-finns-ingen-rasism/
 
http://www.dt.se/nyheter/inrikes/1.6633235-tiotusentals-samlas-i-kampen-mot-rasism
 
http://www.dt.se/nyheter/falun/1.6633540-fick-inte-tala-pa-manifestation
 
http://www.dt.se/nyheter/dalarna/1.6638679-star-upp-mot-hatet-alla-kan-gora-nagot-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0