Hoppbackarna eller vem är pojken med guldbyxorna?

Investeringen i Faluns hoppbackar försvarars av två argument. Det ena är att det är en viktig ungdomssatsning. Det andra är att hoppbackarna har stor betydelse för Skid-VM och Faluns tillväxt.
Hur stor betydelse hoppbackarna egentligen har för Faluns ungdomar kan diskuteras när man samtidigt nedrustar skolan, stänger fritidsgårdar, tar bort barnkulturstödet, tar åtta år på sig att bygga en skatepark, planerar att stänga biblioteksfilialer, planerar att stänga sommarkollo, drar ner på föreningsstödet (genom ökade avgifter) och bortprioriterar 110 meters banan för ungdomarna.

Hur stor betydelse hoppbackarna egentligen har för skid -VM och Faluns tillväxt kan diskuteras när man samtidigt har ett gigantiskt underhållsbehov/investeringsbehov för kommunens fastigheter, Södra centrum, resecentrum, vindkraft, Egnellska huset, Lugnetbadet,  Tisken, Sågmyra skolan, Aspeboda skolan, sanering av Södra skolan, pelletsfabrik,  seniorboende, eleveinternat, fjärrvärme/fjärrkyla, elnät i Säter, multihallen i Enviken, Vidåsfastigheterna i Sågmyra, Falu Tekniska Centrum, behov att satsa på vattenledning från Lennheden och avlopp i glesbygden.

Ett skid VM i Falun innebär bra mycket större investeringar än bara två mindre hoppbackar för 5 miljoner kronor. Ytterligare investeringar krävs på hoppbackar, lifter, pistmaskiner mm. En realistisk plan och budget är i det sammahanget ett litet krav från oss. Hur stort är investeringsbehovet, vem ska betala kapitalkostnaderna och stå för underhållet på Lugnet? Än så länge finns ingen frivillig.

Falupartiet är inte populister utan realister. Vi styrs vare sig från Stockholm eller Bryssel, utan av Falun . Tack och lov för det.

Kommentarer
Postat av: Janne

Väl rutet!

2010-02-25 @ 19:20:08
URL: http://www.lancefestivalen.se
Postat av: Mikael Siljendahl

Kan bara instämma i allt du skriver ang. hoppbackarna. Som medborgare får man en inre irritation som bubblar så starkt att man i det närmaste känner hat för det som sker! Skolor ska kapa alla överflödiga kv2 mm mm. Sen händer det här... Mycket oroande!

2010-03-12 @ 17:26:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0